ارزیابی فعالیت آنتی اکسیدانی شیرشتر در رتهای آلوده به سالمونلا تیفی موریوم

نوع مقاله: مقاله علمی - پژوهشی

نویسندگان

1 استادیار گروه بیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

2 استادیار گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

3 دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه میکروبیولوژی، واحد فلاورجان، دانشگاه آزاد اسلامی، اصفهان، ایران

چکیده

مقدمه: مطابق با طب سنتی ایران شیر شتر به دلیل داشتن ویتامینها، پروتئینها و آنزیمهای مختلف دارای فعالیت آنتی
اکسیدانی بالایی میباشد. علاوه بر این شیر شتر دارای اثرات مهاری قوی بر علیه باکتری هاست. در این پژوهش فعالیت آنتی اکسیدانی
شیر شتر بر علیه استرس اکسیداتیو حاصل از عفونت سالمونلا تیفی موریوم در شرایط vivo in بررسی شد. به دنبال عفونت، سلول های
فاگوسیت التهابی فعال و با تولید سایتوکین های پیش التهابی منجر به آزادسازی رادیکال های آزاد اکسیژن می گردند که از طریق چندین
مکانسیم از جمله پراکسیداسیون لیپیدهای غشایی و آسیب اکسیداتیو پروتئین ها و DNA باعث آسیب های سلولی می گردند.
مواد و روش ها: رت های نژاد ویستار ) g 9۵0±90 ( خریداری و به پنج گروه هشت تایی تقسیم شدند. گروه A : رت های آلوده به سالمونلا
تیفی موریوم با شناسه ) 14028 ATCC (, گروه B : آلوده به سالمونلا تیفی موریوم ) CFU/ml 9( و تیمار با شیر شتر ) /۵×908 Kg / 33ml ،)
گروه C : آلوده به سالمونلاتیفی موریوم و تیمار با mg ۵ آنتی بیوتیک سفیکسیم، گروه :D تیمار با شیر شتر به تنهایی و گروه E : کنترل
تزریقی. پس از پایان دوره تیمار, حیوانات را بیهوش و به منظور اندازه گیری سطح فعالیت آنزیم های کاتالاز وسوپراکسیداز, بافت های روده,
کبد وکلیه حیوانات جدا شد.
یافته ها: نتایج حاصل از ارزیابی سطح فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانی در بافت ها نشان داد که سطح فعالیت این آنزیم ها در گروه های
آلوده به سالمونلا تیفی موریوم کاهش, در حالیکه به دنبال تیمار با شیر شتر و همچنین شیر شتر و آنتی بیوتیک این کاهش تا سطح نرمال
تعدیل شد.
نتیجهگیری: نتایج حاصل از این پژوهش بیانگر آن است که شیر شتر نقش مفیدی به عنوان مکمل غذایی و آنتی اکسیدانی در بهبود و
رفع آسیب های کبدی و کلیوی حاصل از باکتری سالمونلاتیفی موریوم دارد

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Antioxidant Effects of Camel Milk in Rats Infected with Salmonella typhimurium

نویسندگان [English]

  • M. Fatemi 1
  • F. Ghandehari 2
  • M. Abasi 3
1 Assistant Professor of the Department of Biology, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.
2 Assistant Professor of the Department of Microbiology, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.
3 M. Sc. Graduated of the Department of Microbiology, Falavarjan Branch, Islamic Azad University, Isfahan, Iran.
چکیده [English]

Introduction: Camel milk has high antioxidant activity because of vitamins, protein and
different enzymes and it can play an important role in the reduction of oxidative stress.
Furthermore, camel’s milk has a stronger inhibitory effect against bacteria. In this research
survey the protective effect of camel milk against oxidative stress infection caused by
Salmonella typhimurium in vivo conditions has been investigated. Salmonella infection
activated phagocytic inflammatory cells by producing pro- inflammatory cytokines causes the
release of nitrogen and oxygen free radicals which it results in its cellular damage through
like membranes lipids peroxidation and DNA and protein oxidative.
Materials and Methods: Male Wistar rats (150±20g) divided into five groups (n=8). Group
A: contaminated with Salmonella typhimurium (ATCC14028). Group B: Contaminated with
Salmonella typhimurium and treated by camel milk (33ml/kg). Group C: contaminated with
Salmonella typhimurium (1.5×108) and treated by camel milk and antibiotic cefixime
(400mg/kg). Group D: treatment with camel milk. Group E: Injection control. After
completion of the course, animals became unconscious. The animals decreased and their
intestine, liver, and kidney were separated and the level of enzyme activity like SOD and
CAT were checked in the tissues.
Results: Statistical analysis showed that the level of activity of enzymes SOD and CAT
decreased in the tissues of the infected group to Salmonella typhimurium, and by following
treatment with camel milk and treatment with camel milk and antibiotics, this reduction
increased to a normal level.
Conclusion: Camel milk plays a useful role as antioxidant nutritional supplement against
Salmonella typhimurium in rats.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Antioxidants
  • Camel Milk
  • Salmonellosis
  • Salmonella typhimurium
Abbas, S., Hifsa, A., Aalia, N. & Lubna, S.)2013). Physico-chemical analysis and composition of camel milk. International Research, 2(2), 85-98.
Afifi, M. E. (2010). Effect of Camel’s Milk on Cisplatin-Induced Nephrotoxicity in Swiss Albino Mice. The American Journal of Biochemistry and Biotechnology, 6 (2), 141-147.
Al-Hashem, F. (2009). Camel milk protects against aluminium chloride-induced toxicity in the liver and kidney of white albino rats. Journal Biochemistry and Biotechnology, 5, 98-108.
Brown, H. B. (2005). Tylosin and cholertetracyclin for the prevention of liver abscecces. Journal of Animal Science, 40(2), 207-213. De-Valdez, G., Bib, G. F. & Bachmann, M. R. (1988). Antimicrobial effect of the lactoperoxydase /thiocyanate/hydrogen peroxide (LP) system on the activity of thermophilic starter culture. Milch wissenschaft, 43, 350-352. El-Agamy, S. I., Ruppanner, R. & Ismail, A. (1992). Antibacterial and antiviral activity of camel milk protective proteins. Journal of Dairy Research, 59,169-175.
El-Fakharany, E. M., Nawal, A., Bakry, M. H., Lourdes, S., Nezar, A. R. & Elrashdy, M. R. (2012). Anti-infectivity of camel polyclonal antibodies against hepatitis C virus in Huh7.5 hepatoma. Virology Journal, 201, 1-9.
Ferrucci, L. M., Bell, B. P., Dhotre, K. B., Manos, M. M., Terrault, N. A. & Zaman, A. (2010). Complementary and alternative medicine use in chronic liver disease patients. Journal of clinical gastroenterology, 44(2), 40-45.
Grey, C. E. & Adlercreutz, P. (2003). Ability of antioxidants to prevent oxidative mutations in Salmonella typhimurium TA102. Mutat Research, 527(1-2), 27-36.
Huth, P. J., Rains, T. M., Yang, Y. & Phillips, S. M. (2008). Current and Emerging Role of Whey Protein on Muscle Accretion. Health Benefits, 4, 358-369.
Jrad, Z., Girardet, J. M., Adt, I., Oulahal, N., Degraeve, P., Khorchani, T. & El Hatmi, H. (2014). Antioxidant activity of camel milk casein. Malayan Law Journal Ekarstvo, 64 (4), 287-294. Kappeler, S. R., Ackermann, M., Farah, Z. & Puhan, Z. (1999). Sequence analysis of camel (Camelus dromedarius) lactoferrin. International Dairy Journal, 82(9), 481-448.
Korhonen, H. & Pihlanto, A. (2001). Food- derived bioactive peptides opportunities for designing future foods. Current Pharmaceutical Design, 9, 1297-1308. Quita Salwa, M. & Kurdi Lina, A.F. (2010). Antigenotoxic and anticytotoxic effect of camel milk inmice treated with cisplatin. Saudi Journal of Biological Sciences, 17, 159–166.
Yagil, R. (1987). Camel milk-a review. International Journal of Animal Science, 2, 81-99.
Yassin, M., Mohamed Soliman, M., Mostafa, A. E. & MaksoudAli, H. (2015). Antimicrobial Effects of Camel Milk against Some Bacterial Pathogens. Journal of Food and Nutrition Research, 3(3), 162-168.