• صفحه اصلی
  • مرور
    • شماره جاری
    • بر اساس شماره‌های نشریه
    • بر اساس نویسندگان
    • بر اساس موضوعات
    • نمایه نویسندگان
    • نمایه کلیدواژه ها
  • اطلاعات نشریه
    • درباره نشریه
    • اهداف و چشم انداز
    • اعضای هیات تحریریه
    • همکاران دفتر نشریه
    • اصول اخلاقی انتشار مقاله
    • بانک ها و نمایه نامه ها
    • پیوندهای مفید
    • پرسش‌های متداول
    • فرایند پذیرش مقالات
    • اخبار و اعلانات
  • راهنمای نویسندگان
  • ارسال مقاله
  • داوران
  • تماس با ما
 
  • ورود به سامانه ▼
    • ورود به سامانه
    • ثبت نام در سامانه
  • English
صفحه اصلی فهرست مقالات مشخصات مقاله
  • ذخیره رکوردها
  • |
  • نسخه قابل چاپ
  • |
  • توصیه به دوستان
  • |
  • ارجاع به این مقاله ارجاع به مقاله
    RIS EndNote BibTeX APA MLA Harvard Vancouver
  • |
  • اشتراک گذاری اشتراک گذاری
    CiteULike Mendeley Facebook Google LinkedIn Twitter Telegram
علوم غذایی و تغذیه
مقالات آماده انتشار
شماره جاری
شماره‌های پیشین نشریه
دوره دوره 15 (1397)
دوره دوره 14 (1396)
دوره دوره 13 (1395)
دوره دوره 12 (1394)
دوره دوره 11 (1393)
دوره دوره 10 (1392)
شماره پاییز 1392
شماره تابستان 1392
شماره بهار 1392
دوره دوره 09 (1391)
دوره دوره 08 (1390)
دوره دوره 07 (1389)
دوره دوره 06 (1388)
دوره دوره 05 (1387)
دوره دوره 04 (1386)
دوره دوره 03 (1385)
دوره دوره 02 (1384)
دوره دوره 01 (1383)
دوره دوره 0 (1382)
آبرومند آذر, پرویز, زمانی هرگلانی, فریبا, لاریجانی, کامبیز, طبیب زاده قمصری, زهرا. (1392). اندازه گیری و گونه شناسی عنصر سلنیم در برخی از گیاهان خوراکی و دارویی به سه روش استخراجی. علوم غذایی و تغذیه, 10(تابستان 1392), -.
پرویز آبرومند آذر; فریبا زمانی هرگلانی; کامبیز لاریجانی; زهرا طبیب زاده قمصری. "اندازه گیری و گونه شناسی عنصر سلنیم در برخی از گیاهان خوراکی و دارویی به سه روش استخراجی". علوم غذایی و تغذیه, 10, تابستان 1392, 1392, -.
آبرومند آذر, پرویز, زمانی هرگلانی, فریبا, لاریجانی, کامبیز, طبیب زاده قمصری, زهرا. (1392). 'اندازه گیری و گونه شناسی عنصر سلنیم در برخی از گیاهان خوراکی و دارویی به سه روش استخراجی', علوم غذایی و تغذیه, 10(تابستان 1392), pp. -.
آبرومند آذر, پرویز, زمانی هرگلانی, فریبا, لاریجانی, کامبیز, طبیب زاده قمصری, زهرا. اندازه گیری و گونه شناسی عنصر سلنیم در برخی از گیاهان خوراکی و دارویی به سه روش استخراجی. علوم غذایی و تغذیه, 1392; 10(تابستان 1392): -.

اندازه گیری و گونه شناسی عنصر سلنیم در برخی از گیاهان خوراکی و دارویی به سه روش استخراجی

مقاله 91، دوره 10، تابستان 1392، تابستان 1392  XML اصل مقاله (811 K)
نویسندگان
پرویز آبرومند آذر؛ فریبا زمانی هرگلانی؛ کامبیز لاریجانی؛ زهرا طبیب زاده قمصری
چکیده
چکیده

مقدمه: سلنیم یک ماده مغذی است که در بدن انسان نقش مهمی ایفا می­کند و از بسیاری از سرطان‌ها از جمله سرطان کبد جلوگیری می­کند. مصرف سلنیم بصورت مکمل‌ها می‌تواند سمی و خطرناک باشد، لذا بهتر است از طریق مواد غذایی دریافت گردد.
مواد و روش‌ها: در این تحقیق، سلنیم موجود در نمونه‌های گیاهی (سیر، پیاز، آویشن، هسته خرما، کلم، هویج، خیار، جعفری، شوید و کاهو) توسط سه روش مختلف هضم اسیدی، هضم با ماکروویو و هضم با اولتراسونیک استخراج شد و سپس مقادیر با دستگاه VGA-AAS اندازه گیری گردید.
یافته‌ها: هر سه روش استخراجی نشان دهنده اینست که میزان سلنیم در هویج و خیار ناچیز می­باشد و همین‌طور سلنیم (VI) در هسته خرما به میزان خیلی کمی وجود دارد. مقدار سلنیم کل در جعفری بیشتر از بقیه و در هسته خرما کمتر از همه است. سلنیم (IV) در جعفری بیشتر و در آویشن کم می‌باشد. همچنین سلنیم (VI) در کلم بیشتر و در هسته خرما کمتر بود. این مقایسه با هر سه روش استخراجی تائید می‌گردد. اختلاف بین مقادیر سلنیم (VI) و سلنیم (IV) در کلم تفاوت زیادی با هم دارند ولی در گیاهان دیگر این اختلاف کمتر خود را نشان می­دهند.
نتیجه گیری: میزان سلنیم (IV) فقط در جعفری بیشتر از سلنیم (VI) است و به نظر می­رسد در اکثر مواقع گونه سلنیم (VI) غالب بر گونه سلنیم (IV) است. از مقایسه سه روش استخراجی کارایی امواج اولترسونیک بیشتر نشان داده می­شود.
 
واژه­ های کلیدی: اولتراسونیک ،دستگاه VGA-AAS، سلنیم (IV)، سلنیم (VI)
آمار
تعداد مشاهده مقاله: 1,688
تعداد دریافت فایل اصل مقاله: 618
صفحه اصلی | واژه نامه اختصاصی | اخبار و اعلانات | اهداف و چشم انداز | نقشه سایت
ابتدای صفحه ابتدای صفحه

Journal Management System. Designed by sinaweb.